Asperge- zalmpakketjes met geitenkaas

Voor alle aspergeliefhebbers heb ik hier een heerlijk recept met asperges, zalm en geitenkaas!asperge- zalmpakketjes met geitenkaas

Hierbij het recept voor 4 personen.

Ingrediënten 
500 gram witte asperges
250 gram romaatjes
1 rode ui
1 eetlepel Griekse olijfolie
½ eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel Griekse kruiden gevriesdroogd
300 gram zalm
100 gram geitenkaas met honing
600 gram krieltjes

Calorieën per persoon: 460 kcal.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de onderkant. Kook de asperges 5 minuten. Neem ze uit de pan. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout. Snijd de zalm in 4 stukken. Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de geitenkaas erover. Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 minuten in het midden van de oven. Bak ondertussen de krieltjes gaar en bruin.

Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer met de krieltjes.

Vouw de pakketjes aan tafel open.

Plaats reactie