Gevulde paprika’s met risotto

Probeer ook eens dit lekkere originele gerecht!

Hierbij het recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

1 ui
2 eetlepels olijfolie
250 gram risotto met tomaat
700 ml groentebouillon van tablet
4 paprika’s
4 schijfjes geitenkaas met honing
twee teentjes knoflook

Calorieën per persoon: 400 kcal

Bereiden:

Snipper de ui en pers de knoflook.

Verwarm in een ruime hapjes- of kleine braadpan de olie en fruit de knoflook en de ui zachtjes 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 1 minuut.

Schenk de groentebouillon in een pan en breng aan de kook, voeg toe aan de risotto en kook deze in ca 20 minuten al roerend gaar.

Snijd de paprika’s van boven naar beneden door het steeltje in twee helften. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Kook deze 10 minuten en verdeel ze over een ovenschaal.

Verdeel de rijst over de paprikahelften en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Verdeel de geitenkaas over de paprika’s.  Vet het rooster of de grilltopper in, leg de paprika’s erop en grill ca. 10 min. Gewoon verwarmen in de oven (200 graden) kan ook!

Geitenkaas kan je weglaten, voor de niet-lijners is het lekker om kipfilet of kippenpootjes erbij te serveren!

 

Plaats reactie